科探科 English Report >> 記事詳細

2022/09/15

科学探究科 つくば科学研修【CDⅡ】Tsukuba Science Trip①

Through the Tsukuba Science Trip, my recognition of what robots has changed greatly. When I visited CYBERDYNE STUDIO, which is run by a company that develops wearable cyborg technology, I received explanations about the wearable cyborg technology named HAL. HAL detects the signals that our brain sends to the muscles when we move our body with sensors and assists our actions. So, we can operate it only by trying to move our body. I thought a robot was a machine that can think and act by itself like Pepper before I visited this facility. But now I know that a robot can include wearable cyborg technology that supports humans’ actions. Robots have many possibilities and I think a lot of things will be made into robots in the future.

(日本語訳)

つくば科学研修を通じて、私のロボットに対する認識は大きく変わりました。ウェアラブルサイボーグ技術の開発をしている会社が運営するサイバーダインスタジオを訪れ、HALという名のウェアラブルサイボーグについての説明を受けました。HALはセンサーで私たちが筋肉を動かそうとする時に脳から出す信号を感知し、私たちの運動機能を補助します。そのため私たちは動こうとするだけで操作が可能です。サイバーダインスタジオに行くまで、ロボットはペッパーのように自分で考えて動く機械だと思っていました。しかし、人間の行動をサポートするウェアラブルサイボーグもロボットに含まれることを学びました。ロボットにはたくさんの可能性があります。将来は多くのものがロボット化していくと私は思います。

科学探究科(Science Inquiry Course)